Mikä on kiinteän tilan rele?
Solid State Relay (SSR) on kontaktiton kytkin, joka koostuu mikroelektronisista piireistä, erillisistä elektronisista laitteista ja tehoelektroniikan sähkölaitteista. Eristyslaitteen avulla toteutetaan erotus ohjausterminaalin ja kuormalavan välillä. Kiinteän tilareleen tulo käyttää pienen ohjaussignaalin suoraan suuren kuormituksen ajamiseen.
Solid state relay (SOLIDSTATERELAYS, jäljempänä lyhytnimi “SSR”) on uudenlainen kosketuksettoman kytkentälaite, joka koostuu kokonaan kiinteän elektroniikan komponentteista. Se hyödyntää elektroniikkakomponenttien kytkentäominaisuuksia, kuten kytkentätransistorit ja triacit. Se voi saavuttaa tavoitteen kytkeä ja katkaista virta ilman kontaktia ja ilman kipinää, joten sitä kutsutaan myös “kosketuksettomaksi kytkimeksi”. Solid state relay on nelinapainen aktiivinen laite, jossa kaksi päätelaitetta ovat tulonohjausliittimet ja toiset päät ovat lähtöohjausliittimet. Siinä on sekä vahvistettava käyttötoiminto että eristystoiminto. Se soveltuu suuritehoisten kytkinlaitteiden käyttämiseen. Se on luotettavampi kuin sähkömagneettiset releet, eikä sillä ole yhteyttä, pitkäikäisyys ja nopea nopeus. Se on vähän häiriöitä ulkomaailmaan. Laajasti käytetty
Mikä on kiinteän tilan releiden rooli?
Vaikka markkinoilla on useita kiinteän tilan releitä, niiden toiminta on periaatteessa samanlaista. Se koostuu pääasiassa kolmesta osasta: syöttö (ohjaus), käyttöpiiri ja lähtö (kuormitus) piiri.
Yksilöivillä kiinteän tilan releillä voi olla oikosulkusuojaus, ylikuormitussuojaus ja ylilämpösuojaustoiminnot, ja yhdistelmä-logiikka-kiinteytetty paketti voi toteuttaa käyttäjän tarvitsemat ja suoraan ohjausjärjestelmässä käytettävät älykkäät moduulit. Solid state releleita on käytetty laajalti tietokoneiden oheislaitteiden laitteissa, vakion lämpötilajärjestelmissä, lämpötilan säätelyssä, sähköuunin lämmityksen ohjauksessa, moottorinohjauksessa, CNC-koneissa, kauko-ohjausjärjestelmissä, teollisuusautomaatiolaitteissa; merkkivalot, himmennys, sytyttimet, valaistusvaiheen valaistuksen ohjausjärjestelmät; välineet, lääketieteelliset laitteet, kopiokoneet, automaattiset pesukoneet; automaattiset palontorjuntalaitteet, turvajärjestelmät ja sähkökondensaattoreiden kytkimet, jotka kompensoidaan verkon tehokerroin jne. sekä räjähdysturvallisten, kosteutta kestävien ja korroosionestoaineiden käyttöön kemiallisissa ja hiilikaivoksissa. .
Kiinteän tilan releen tulopiiri tuottaa silmukan tulonohjaussignaaliin, mikä tekee sen kiinteästereiden liipaisinlähteeksi. Kiinteän tilareleen syöttöpiiri on lähinnä DC-sisääntuloa ja yksilö on AC-sisäänmeno. DC-syöttöpiiri jaetaan edelleen resistiiviseen tuloon ja vakiovirta-sisääntuloon. Resistiivisen tulopiirin syöttöohjausvirta vaihtelee lineaarisesti syöttöjännitteen kanssa. Vakiovirran syöttöpiiri, kun sisääntulojännite saavuttaa tietyn arvon, nykyinen virta ei enää kasva merkittävästi jännitteen kasvulla. Tätä releä voidaan käyttää suhteellisen laajalla syöttöjännitteellä.
Kiinteän tilareleen ohjauspiiri voi sisältää eristysliitäntäpiirin, toimintopiirin ja liipaisupiirin. Eristyskytkentäpiiri käyttää tällä hetkellä kahta piiriä: optoerotin ja suurtaajuusmuuntaja. Yleisesti käytettyjä optoerottimia ovat kevyt triodi, kevyt kaksisuuntainen tyristori, valodiodiryhmä (valovirta) ja vastaavat. Suurtaajuusmuuntaja on kytketty muodostamaan noin 10 MHz: n itsestään värähtelevän värähtelyn tietyllä syöttöjännitteellä ja suurtaajuussignaali lähetetään muuntajan toissijaiseksi muuntajan ytimen kautta. Toiminnallinen piiri voi sisältää erilaisia toimintapiirejä, kuten havaitsemisen oikaisu, nollan ylitys, kiihtyvyys, suojaus ja näyttö. Laukaisupiirin toiminta on tuottaa laukaisusignaali lähtölaitteelle.
Kiinteän tilan releen lähtöpiiri realisoi kiinteän tilareleen päälle / pois kytkennän liipaisusignaalin ohjauksessa. Lähtöpiiri koostuu pääosin lähtölaitteesta (siru) ja absorptiopiiristä, joka toimii ohimenevänä suppressointitoiminnana ja joskus sisältää takaisinkytkentäpiirin.
Kiinteän tilan releiden edut ja haitat
etu
1. Korkea elämä ja korkea luotettavuus: Solid state releleilla ei ole mekaanisia osia, ja kiinteän tilan laitteet täyttävät kontaktitoiminnon. Koska liikkuvia osia ei ole, ne voivat työskennellä suuren iskun ja tärinän ympäristössä kiinteiden releen muodostavien osien ansiosta. Luontaiset ominaisuudet määrittävät kiinteän tilan releen pitkäikäisyyden ja luotettavan luotettavuuden.
2. Korkea herkkyys, pieni säätövoima ja hyvä sähkömagneettinen yhteensopivuus: Solid-state-releillä on laaja syöttöjännitealue ja pieni käyttövoima ja ne ovat yhteensopivia useimpien loogisten integroitujen piireiden kanssa ilman puskureita tai ohjaimia.
haitta
1. Putkiston jälkeen putken jännitehäviö on suuri, tyristorin tai kaksisuuntaisen piiohjauksen eteenpäin suuntautuvan jännitteen voi saavuttaa 1 ~ 2V, ja suuritehotransistorin kyllästysjännitteen pudotus on myös välillä 1 – 2V, yleinen teho FET On-resistanssi on myös suurempi kuin mekaanisten koskettimien kosketuskestävyys.
2. Puolijohdelaitteella voi edelleen olla useita mikroampereita vuotovirta useisiin milliampeihin sen jälkeen, kun ne on kytketty pois päältä, jotta ihanteellista sähköeristystä ei voida saavuttaa.
3. Koska putken jännitehäviö on suuri, sähkönkulutus ja lämmöntuotto johtumisen jälkeen ovat myös suuret ja suuritehoisen kiinteän tilan releen tilavuus on paljon suurempi kuin saman kapasiteetin sähkömagneettinen rele. kustannukset ovat myös korkeat.